Tabulky pro novorozence a miminka s údaji o narození odesíláme do 24 hodin.

PROČ SI VYBRAT NAŠI INSPIO TABULKU PRO MIMINKO?

  • Tabulky vyrábíme z kvalitního materiálu Dibond
  • Rozměr 40×30 cm
  • Navrhujete si je sami dle vašich představ
  • Máte možnost vybrat si z 6600 variant
  • Fotka vašeho děťátka na tabulce bude krásnou památkou pro vaše miminko
  • už více než 13 tisíc tabulek jsme exportovali do celé Evropě

JAKÝ JE PRVNÍ DEN PRO MAMINKU A JEJÍ DĚŤÁTKO?

Každá máma zná ten pocit, kdy měla poprvé potřebu zeptat se v nemocnici na své novorozené děťátko. Najednou už není chráněno a my nevíme, kde je. Dosud jsme to věděli přesně. Bylo přece s námi. V bříšku. Ale v tento den „D“ se to změnilo. Je to ten nejdůležitější a současně strašidelný den pro každou mámu. Poprvé pouštíme človíčka do světa. Naštěstí se na děťátko a na tu buclatou a pokrčenou tvářičku těšíme natolik, že si to ani neuvědomujeme. Tak to má přece být. A tak je to správně. Porodem děťátka „vybuchne bomba“ štěstí. Všichni oslavují a odpovědí na první otázky, které všech zajímají, zná jedině máma.

  • Je zdravé?
  • Má se dobře?
  • Je to chlapeček nebo holčička? (I dnes to může být překvapení)

JAK SE BUDE JMENOVAT?

Jméno by měla každá maminka vybírat srdcem, ale i rozumem. Je to přece slovo, které bude tento malý človíček poslouchat celý život. Podle výzkumů jméno ovlivňuje to, jak budeme vypadat, předurčí jeho styl oblékání nebo jaký účes si v dospělosti zvolíme. Ať už je to pravda, nebo ne, měli bychom na to brát ohled a vědomě vybrat děťátku takové jméno, aby na něj bylo pyšné spolu s námi. Nejpopulárnější dívčí jména v Čechách v roce 2019 byly Eliška, Anna a Adéla. Nejpopulárnější jména pro chlapečky zase Jakub, Jan a Tomáš. Takže, milé maminky, vybírejte s láskou. Na tabulku vám pak napíšeme krásné jméno vašeho děťátka a vy si k němu budete moci vybrat z 16 barev, šesti pozadí a 23 obrázků.

KOLIK VÁŽÍ?

Váha děťátka je první údaj, který my mámy neovlivníme. Tajná soutěž maminek, kde není vítěze. Ať už je děťátko pět kilové nebo má 3250 g, pyšníme se tím číslem, protože je to v den narození děťátka to, co ho charakterizuje. Je to jeho první skutečný údaj. Pro novorozence je to číslo, které ho bude provázet prvních pár let. Ať už u lékaře nebo při rozhovorech maminek, jak přišlo na svět. A to, že to nebylo jednoduché, si jistě potvrdíme všechny. Ať už mělo děťátko 3 nebo 5 kilo. Zvládnout to bylo krásné a náročné zároveň. No buďme upřímné. Váha miminka není jen jeho číslem, ale také tím naším. O kolik kilo máme méně po porodu? Čím je miminko větší, tím je ručička na váze níže :-) Maminky kojenců vyhrávají dvakrát :-)) Je to prostě důležité číslo. Váhu miminka vám proto napíšeme na tabulku o narození. Údaje o narození miminka jsou přece to pravé, co na tabulce pro novorozence nesmí chybět. A je to taky „tajné“ ocenění pro maminku :)

KOLIK MÁ CENTIMETRŮ?

Hned po váze se všichni zeptají na délku. Miminka jsou různé. Některé jsou dlouhé a hubené, jiné zase malé a buclaté. Novorozenci mají od 30 po 55 cm. Některé se narodí i větších rozměrů, ale většina má kolem 48 cm. Pokud má nějaké děťátko méně než ostatní, není třeba se bát. Většina dětí to doběhne a kolem jednoho roku jsou si už všechny dětičky podobné jako vejce vejci. Délku ovlivňují rodiče, předkové, ale taky čas, kdy se děťátko narodilo. Nejedno se zeptá na svět dříve a tehdy jsou miminka menší. Zkoušeli jste si někdy vzpomenout, kolik je to 48 cm? Každá maminka si na to občas vzpomene. To nejmenší bodynko bylo velké. Dětičky rostou v prvních měsících až 4 cm za měsíc. Tak se nebojte. O chviličku to již bude pořádný kus ženy, či chlapa. A tehdy vám tabulka pro novorozence připomene, jak malinké to děťátko bylo. A vzápětí uvidíte, co z něj vyrostlo.

A JAK SE MÁ MAMINKA?

Když už všichni vědí, jak se hlavní hrdina jmenuje, kolik váží a jakou má délku, je čas i na maminku. Bylo to náročné, zdlouhavé, chvílemi strašidelné a hlavně nejisté. Ale na konci dne si všechny nové mámy vydechnou, že je vše v pořádku. Radost z miminka silně přehluší všechny bolesti a na světě je najednou nová, sice unavená o to šťastnější máma. Tak jen okrajově. „Jak se máš?“ Samozřejmě výborně, vše mám za sebou a začíná nová etapa „našeho“ života. Kinderko s překvapením je již rozbalené a my můžeme vyrazit vstříc novým zážitkům.

PROČ JE TABULKA O NAROZENÍ DŮLEŽITÁ?

Je to krásný dárek do dětského pokoje, pamětní tabulka pro děťátko, ale hlavně je to ocenění i pro maminku. Vždyť kdo by už víc chápal, jak důležité údaje na tabulku píšeme, než máma. Narození děťátka je sice nejpřirozenější věc, ale pro žádnou mámu to není samozřejmé. Je to přece „malý fotbalový míč“, který musí jít ven :-) A cesty zpět není :-))) Tak milé mámy, maminky a matky, jste úžasné a zvládli jste to. Tabulku můžete darovat i starým rodičům, manželce, nebo jako dar ke křtinám. Je to krásný osobní dárek, který každého mile překvapí.

Článek pro vás napsala Slávka


Sdílejte článek svým přátelům