Jak vybrat ideální obraz do dětského pokoje


Výběr obrázků do dětského pokoje

Nejedna maminka přemýšlí o tom, jak zařídí dětský pokojíček pro své miminko ještě před jeho narozením. Uvažuje nad barvou stěn. Vybírá mezi barvami v případě, že to bude chlapeček nebo holčička. Má představu o nábytku a přemýšlí, jak ho rozmístí. V tomto pokoji bude spolu s dítětem trávit spoustu času i ona. Tvoří tento prostor nejen pro dítě, ale i pro sebe a tak, jak se to jí líbí.


Vymyslete dětem vlastní pohádku o zvířátkách na obrazech. Vezměte do rukou obrázek a zapojte jejich fantazii. Dovolte jim zasahovat do příběhu a vytvořte si tak společně Vaši vlastní pohádku. Každý obrázek může být novým příběhem. :)


Podpořte vývoj zraku dítěte

V prvních letech dítěte se jeho zrak intenzivně vyvíjí. Je proto důležité vytvořit kolem něj prostředí, které ho nebude rušit, ale naopak podporovat zdravý vývoj jeho zraku. Zrak je jedním z pěti smyslů člověka. Rodíme se s ne zcela vyvinutým zrakem, ten se postupně vyvíjí. Pomáhá nám vnímat svět, vytvářet představy a učit se. Prostřednictvím doplňků a barev v dětském pokoji víme napomoci jeho správnému vývoji.

Jak vnímají nejmenší děti

Barvy, tvary, hru světla a stínu, různé velikostí obrázků a doplňků, to vše vaše dítě postupně začne vnímat. Zpočátku vidí pouze na vzdálenost 15 – 20 cm od kořene nosu. Časem se vyvíjejí oční svaly, které mu umožňují zaostřovat zrak na vzdálenější předměty. Černobílé vnímání dítěte po porodu se postupně mění a v období věku 2 let už dítě vnímá intenzivně všechny barvy.

Nebojte se černo-bílých obrázků

Pokud má dětský pokojíček barevné stěny či doplňky a vy nechcete obrázky narušit její vzhled, sáhněte po něčem neutrálnějším. Výborně se na to hodí obrázky v černobílém provedení. Nebojte se fádnosti černo-bílých obrázků. Moderní ilustrace propojují v sobě kombinaci tvarů, velikostí objektů a vzorů. Maličké miminka reagují především na obrázky s velkým kontrastem. Dokáží se soustředit na tmavé či světlé tvary na kontrastním pozadí. Pokud si zvolíte nadčasové ilustrace zvířátek nebo moderní severské vzory, barevnost těchto obrázků nijak nenaruší ráz dětského pokojíčku.

Kluk nebo holčička

Při výběru obrázků myslete i na trvanlivost zvoleného stylu. Pokud nemáte v plánu měnit ráz dětského pokojíčku každé dva roky, volte neutrální styl obrázků. Tyto porostou s dětmi několik let. Pro kluky to jsou oblíbené motivy autíček a dinosaurů. Holčičky oblibují obrázky květinek či baletek. Malé děti obecně oblibují obrázky zvířátek. V naší nabídce najdete zvířátka různých druhů a barevných provedení.

Zapojte fantazii a vytvořte příběhy

Můžete si vytvořit vlastní sadu obrázků z jednotlivých sérií. Vyberte si ze široké nabídky zvířátek. Vymyslete dětem vlastní pohádku o těchto zvířátkách. Vezměte do rukou obrázek a zapojte jejich fantazii. Dovolte jim zasahovat do příběhu a vytvořte si tak společně Vaši vlastní pohádku. Každý obrázek může být novým příběhem.

Široký Výběr

Z naší nabídky si můžete vybrat a kombinovat obrázky podle vlastních představ. Můžete umístit jeden obrázek jako dominantu pokojíčku, nebo vytvořit celou sadu obrázků, které mohou být propojeny nějakým dějem. Na výběr máte z retro kolekce pro chlapce, dinosauři, baletky, holčičky, pandy, severské motivy a jiná zvířátka. Pokud se rozhodnete pro sérii obrázků, můžete si vybrat z našich kolekci, například Forest – lesní svět či autorská kolekce AdzusiArt.
Obrázky jsou dostupné na materiálu Dibond, který je charakteristický mimořádně kvalitním provedením tisku a díky svým vlastnostem se využívá ve světě na různé výstavy.



Máte doma INSPIO samolepky, nebo obrazy? Pošlete nám fotografie na info@inspio.cz :)


Sdílejte článek svým přátelům