Jak a proč cestovaly INSPIO samolepky do Afriky?

Začalo to jedním emailem…

Někdy koncem roku jsme obdrželi email s prosbou o pomoc pro africké děti ve státě Lesotho ve vnitrozemí Afriky. Upřímně, šli jsme si to místo na mapě rovnou vygooglit. V mailu nám paní Jarka vyprávěla, jak funguje jejich sirotčinec St. Cecilia Orphanage a že ho pro děti jdou celý předělávat. Vysvětlila nám i svůj původní záměr, jak chtěla dětem na stěny namalovat velkoformátové obrázky, ale nebyla si jistá, jak to dopadne. Když hledala inspiraci, narazila na naše samolepky a rozhodla se oslovit nás. Jsme přesvědčeni, že pomáhat má velký smysl, ačkoli to občas chce pořádnou dávku odvahy. Tento africký příběh nám připomněl důvod, proč jsme před lety začali tvořit INSPIO. A tak jsme se rozhodli do projektu zapojit.

Do Afriky cestoval jeden kufr plný nálepek se Slováky, kteří šli sirotčinec v Lesothu navštívit. Nedokázali jsme si úplně představit, jak dokážou INSPIO samolepky potěšit dětičky v Africe. Avšak fotky, které jsme nedávno obdrželi, nás dojaly a velmi potěšily, proto jsme se rozhodli tuto naši aktivitu sdílet spolu s vámi. Vždyť, přesvědčte se sami. :)

Děkujeme, že i díky Vám můžeme dělat smysluplné věci.


V INSPIO věříme, že vše v životě funguje jako jeden cyklus. A tak jsme se rozhodli pomáhat všude tam, kde nám to bude dávat smysl. Více se o našich aktivitách dozvíte v článku o tom, jak nechtěné dárky potěšily stovky dětí.


Článek pro vás napsala Lucka.


Sdílejte článek svým přátelům